Oplev din by!

I samarbejde med Dansk Orienterings-Forbund og Kulturmetropolen inviterer lokalklubberne til et nyt og anderledes løb, der viser vej til nye steder i byen og som er åbent for alle – om du er barn eller senior, har korte eller lange ben, erfaren eller uerfaren eller har det bedst med at gå. Vigtigst er, at du er nysgerrig på at opdage nye steder af byen i hyggeligt selskab med andre og den friske luft.

Byorienteringsløbet løber af stablen op til Verdensmesterskaberne i Veteran Orienteringsløb, hvor flere end 4000 orienteringsløbere fra hele verden finder vej til hovedstadsområdet i juli. Hovedstadsområdet vil derfor summe af liv og løb, for både professionelle og amatører.

Dansk Orienterings-Forbund ønsker i forbindelse med sommerens Veteran-VM i orienteringsløb i København og Nordsjælland (www.wmoc2018.dk) at skabe øget synlighed omkring orienterings-sporten. I forbindelse med Veteran-VM afvikler Dansk Orienterings-Forbund således i samarbejde med Kulturmetropolen seks By-orienteringsløb i månederne op til selve Veteran VM i juli.
Formålet er dels at skabe opmærksomhed omkring Veteran VM, dels at give folk udenfor orienteringssporten mulighed for at deltage i et lettilgængeligt lokalt orienteringstilbud. De lokale klubber får via By-orienteringsløbene mulighed for at markedsføre deres daglige aktiviteter overfor deltagerne, og de lokale byer får chancen for at vise deres by frem og skabe aktivitet i byrummet.
Dansk Orienterings-Forbund afvikler Junior VM i orienteringsløb i 2019 og Senior VM i by-orienteringsløb i 2020, så de seks By-orienteringsløb i Kulturmetropolen er starten på en lang række tilsvarende lettilgængelige lokale arrangementer i byer landet over de kommende år
.” Gert Nielsen, Side-Eventkoordinator WMOC 2018, Dansk Orienterings-Forbund.

Hvor og hvornår:

Torsdag d. 24. maj kl. 18.00 – Tisvilde By-Orienteringsløb
Lørdag d. 16. juni kl. 13.00 – Køge By-Orienteringsløb
Onsdag d. 20. juni kl. 17.00 - Herlev By-Orienteringsløb

Søndag d. 24. juni kl. 13.00 – Gladsaxe By-Orienteringsløb
Onsdag d. 27. juni kl. 17.00 – Ballerup By-Orienteringsløb
Lørdag d. 30 juni kl 13.00 – Værløse By-Orienteringsløb

Mere information og tilmelding på www.oumorienteering.com

Øvrig kontakt: Gert Lillevang Nielsen, Side-Eventkoordinator WMOC 2018, Dansk Orienterings-Forbund. Email: gertn@nitoga.dk //Mobil: 2815 6958

Om WMOC  2018
Det er 23. gang, at der afholdes verdensmesterskaber i orienteringsløb for veteraner – dvs. for 35 år og opefter. Mesterskaberne arrangeres hvert år og er blandt andet blevet afholdt i New Zealand, Brasilien og Italien i løbet af de seneste fem år. Fra d. 7. juli og en uge frem bliver løberne kastet ud i hele fem konkurrencer i hovedstadsområdet. De skal prøve kræfter med alt fra alt fra by-orientering på en kort distance i hjertet af København til længere orienteringsbaner i Grib Skov og Tisvilde Hegn. Der bliver i løbet af ugen kåret verdensmestre på sprint-, mellem- og langdistance og konkurreret i 26 forskellige klasser fordelt på alder og køn.

De yngste løbere i veteranmesterskaberne er knap fyldt 35 år, mens de ældste har rundet 90. Orienteringsløb er i allerhøjeste grad en idræt man kan dyrke hele livet, og som er med til at holde både kroppen og hjernen frisk.

Verdensmesterskaberne arrangeres af frivillige fra fire orienteringsklubber i Nordsjælland, Farum OK, OK Øst Birkerød, Søllerød OK og Tisvilde Hegn OK.

Der er mere information om mulighederne for at løbe med og verdensmesterskaberne på hjemmesiden:
http://www.wmoc2018.dk/pa-dansk/
Facebookside: https://www.facebook.com/WMOC2018/

Tags:

Katharina Raagaard maj 14, 2018 07:53 am
Musik og viden krydsede kommunegrænserne med Musikkens Afkroge Unge på sporet af historiens b-sider