Verdens 3. største dokumentarfilmfestival kommer til Kulturmetropolen

Verdens 3. største dokumentarfilmfestival CPH:DOX, 14 kommuner og Kulturministeriet lancerer den storstilede festivalindsats DOX:ON:TOUR i perioden 16. – 30. marts. I samarbejde med de lokale venues og kulturinstitutioner i kommunerne får borgerne i alle 14 kommuner adgang til 38 kuraterede dokumentarfilmforevisninger på 29 forskellige venues. Der vil til visningerne være tilknyttet debatter, oplæg, mini-koncerter og øvrige aktiviteter, som arrangeres af de lokale kulturaktører.

Du kan finde programmet på www.cphdox.dk/program/doxontour/kulturmetropol. Du kan også følge med på vores facebookside @kulturmetropolen, hvor vi løbende opdaterer om programmet.

 

Frem til d. 6. marts har unge mellem 15-25 år kunne uploade en kortfilm på to minutter til filmkonkurrencen Bag Facaden. Filmkonkurrencen er et samarbejde mellem USKIK, Kulturmetropolen, Everyday og CPH:DOX.

Formålet er, at give de unge lysten til at være kreative og vise ungdommen uden filter for at nedbryde fordomme. Der vil blive uddelt en publikumspris og en jurypris. Juryen udvælger de to film, som vil blive vist på DOX:ON:TOUR.

Publikumsprisen bliver uddelt til den film, som får stemmer. Man kan stemme på sin favoritfilm på www.everydayproject.dk/page/bagfacaden.

D. 29. marts vil der i Bibliografen i Gladsaxe blive afholdt stort finaleshow, hvor der vil være visning af kortfilm og fest.

 

Festivalindsatsen er en del af den fælles kulturaftale, Kulturmetropolen 2016-19.

 

´Det er en stor glæde, at vi med DOX:ON:TOUR kan præsentere en lang række nye og spændende kulturoplevelser til vores borgere på tværs af Kulturmetropolens 14 kommuner. Og så er det tilmed et tilbud, hvor vores unge borgere i kraft af filmkonkurrencen får mulighed for at vise hvad de kan og give os andre et indblik i hvordan, de oplever verden. Det er aktiviteter som disse, der for alvor binder Kulturmetropolen sammen i et unikt og værdiskabende fællesskab – til glæde for alle vores borgere.´ - Sengül Deniz, politisk formand for Kulturmetropolen og Kulturudvalgsformand for Ishøj Kommune.

 

Oversigt på de overordnede aktiviteter under filmkonkurrencen og DOX:ON:TOUR:

  • Slut januar til og med den 6. marts: Kulturmetropolens første filmkonkurrence for unge Bag facaden løber af stablen i samarbejde med everydayproject.dk.

  • Den 16. – 29. marts: DOX:ON:TOUR lanceres i hele Kulturmetropolen med 38 kuraterede visninger.

  • Den 29. marts: Finale og awardshow på filmkonkurrencen Bag Facaden. Vinderen på de unges filmkonkurrencen annonceres. Arrangementet vil foregå i Bibliografen i Gladsaxe.

 

Fakta om Kulturmetropolen:

Kulturmetropolen 2016-19 er landets største kulturaftale mellem 14 kommuner og Kulturministeren. Sammen arbejder vi for at skabe flere og bedre kulturtilbud til borgerne i hele Kulturmetropolen og på tværs af kommunegrænser. Kulturaftalen samler kommunernes kulturinstitutioner, kompetencer og erfaringer om 3 konkrete indsatser. På musiklivet og – branchen, hvor vi arbejder for at styrke talentlaget og skabe nye oplevelser på vores mange spillesteder. Om de unge, ved at give dem mulighed for at udvikle nye attraktive kulturtilbud sammen med vores biblioteker, museer og kulturinstitutioner. Og sidst men ikke mindst, ved at skabe regionale festivaler og events, der sker lige der, hvor vores borgere er og som gør os synlige som en samlet, levende og attraktivt Kulturmetropol.

 

Kommunerne er Albertslund, Ballerup, Frederikssund, Furesø, Gladsaxe, Gribskov, Halsnæs, Helsingør, Herlev, Ishøj, Køge, Roskilde, Rødovre og Stevns.

 

Festivalindsatsen er forankret i Ishøj kommune.

 

Kontakt:

Regional projektleder for festival & events: Katharina Thordis Raagaard, 40984@ishoj.dk /4175 1012

Projektleder for DOX:ON:TOUR: Adam Thorsmark, adam@cphdox.dk / 2625 3117

Regional projektkoordinator for filmkonkurrencen: Kristoffer Thurøe, tilstoffer@gmail.com

 

Tags:

Cecilia Ellefsen marts 9, 2017 01:29 pm
Musikmetropolen - et unikt musiksamarbejde 100 tilmeldte til Musikmetropolens Topmøde