Deltagerne til Music Maker Co-write er på plads

Der var trængsel om pladserne, da Musikmetropolen åbnede for ansøgninger til Music Maker Co-write Camp. På campen skal deltagerne gennem fire dage skrive hits sammen med hinanden og med professionelle sangskrivere fra ind- og udland. Formålet med Music Maker Co-write er, at deltagerne skal skrive hits sammen, og at de lærer en række effektive metoder til deres sangskrivning, så de bliver bedre til håndværket.

Over 100 talentfulde sangskrivere fra hele landet sendte en ansøgning afsted i håbet om at få en af de i alt 30 pladser. De udvalgte deltagere er 16-27 år og har alle erfaring med at skrive original musik. Lige knapt halvdelen har tilknytning til en af de 14 kommuner, der er en del af Musikmetropolen.

“Vi kiggede på flere parametre i udvælgelsen. Først og fremmest gik vi selvfølgelig efter talent og musikalitet, men deres motiverede ansøgning spillede også ind. Vi har klart prioriteret, at deltagerne har lyst til at skrive sammen med andre, og at de har en åben tilgang. Vi er overbeviste om, at vi har udvalgt 30 dygtig sangskrivere, der vil komplimentere hinanden godt,” siger producer og musiker Thomas Stengaard, der er instruktør og programansvarlig på campen.

Blandt årets deltagere er der flere navne, der allerede har gjort sig bemærket på den danske musikscene. Flere har pladekontakter, nogen har allerede haft hits i radioen, et par stykker har været finalister i KarriereKanonen og der er også flere, der har stået på store scener og festivaler rundt om i landet.

 

Musik skabes bedst i fællesskab

Udover de 30 talenter, deltager fem professionelle sangskrivere på campen. Deltagerne kommer således ikke bare til at skrive med hinanden, men også med Chief 1, der er en af de mest succesrige sangskrivere og producere herhjemme og som sidste år var co-writer på et hit til verdensstjernen Ricky Martin - og med Thomas Stengaard, der står  bag flere af Cisilias hits og som var med til at skrive sangen ‘Only Teardrops, der førte Danmark til en sejr i Eurovision i 2013. Derudover får deltagerne fornøjelsen af at samarbejde med tre stærke internationale profiler. Nemlig den svenske sangskriver og producer Maria Marcus, engelske Michelle Leonard og australske Tania Doko.

At der er hevet flere instruktører ind fra udlandet, er ingen tilfældighed. Uden for Danmarks grænser er co-writes nemlig langt mere almindeligt, og det bør vi lade os inspirere af herhjemme. Det mener Marianne Fruergaard, der er projektchef i Musikmetropolen og ansvarlig for afviklingen af campen.

“De fleste store hits er ikke skabt af en enkelt kunstner, men ofte af en hel række folk. Det er de især gode til i Sverige, og det bør vi blive bedre til i Danmark. Derfor sætter vi unge, talentfulde sangskrivere sammen med det formål, at de skal skrive sammen. Oveni lærer de en række effektive metoder til deres sangskrivning, så de bliver bedre til håndværket. Og så er målet selvfølgelig at de skriver en flok hits,” siger Marianne Fruergaard.

Music Maker Co-write er et samarbejde mellem Musikmetropolen, Helsingør Kommune og Bandakademiet. Musikmetropolen er en del af Kulturmetropolen, der er Danmarks største kulturaftale mellem 14 sjællandske kommuner og Kulturministeriet.

Campen er finansieret af Helsingør Kommune og Musikmetropolen via Kulturaftalen. Bandakademiet står for projektledelse og afvikling af campen. 4Sound er samarbejdspartner og sponsor på udstyr.

 

Deltagerne er:

Ann Christine Sunesen, Benjamin Rønn Nielsen, Christine Kiberg, Daniel Bech Nielsen, Emil Frederik Mathson Larsen, Emil Pontoppidan, Esben Zefting, Felix Havstad Ziska, Gabriela Gärtner, Jacob Aksglæde, Jeppe Steenfeldt-Jensen, Joachim Ersgaard, Josefine Moody, Julie Ellinor, Julie Møller Christiansen, Julius Hejgaard Sylvest, Karen Stenz Lundqvist, Ludvig Hilarius Brygmann, Mads Kinnerup Jørgensen, Mark Fosnæs, Mathilde Sofie Sørensen-Mølgaard, Morten Aamodt, Natasja Juul, Olivio Antonio, Pelle Rasmus Amer, Rosa Strandfort, Sara Amalie Gerup, Stefan Dalsgård Luth, Søren Elsborg, Teis Zacho og Theis Enggaard Gunvald

Tags:

Emilie Junget august 10, 2017 02:20 pm
Kulturaftalerne til debat på Kulturmødet 2017 Musik og viden krydser kommunegrænserne med Musikkens Afkroge