urban grrls release

Fremtiden tilhører byens piger

EP-release: Musikmetropolens girl-empowerment- og talentprojekt Urban Grrls kulminerer med udgivelsen af en fælles ep fra de stærkeste 24 kvindelige talenter inden for rap, hiphop og r’n’b

Det begyndte sådan her: Fordommene skal ha’ en finger. Den dominerende genre i dansk mainstream har længe været urbanmusik - altså hiphop, rap og diverse afarter. Her er påfaldende få kvinder slået igennem. Derfor skal der sparkes gang i en ny æra, hvor pigerne indtager deres plads og baner vej for fremtiden. Pigerne skal tro på, at det kan lade sig gøre at finde deres egen stemme i genren. 

Med de ord gik jagten i december sidste år ind på Sjællands rappende piger. Musikmetropolen ville sammen med rapperen Jesper Helles og rapperen Karen Mukupa finde de bedste, unge kvindelige talenter i urban-genren, klæde dem på til en karriere i musikbranchen og give dem det nødvendige netværk til at komme videre på egen hånd.

Resultat: Godt 100 ansøgere ville være med. 24 kvinder i alderen 15-24 år blev udvalgt til at deltage i forløbet, der tog talenterne igennem en række workshops på Ishøj Ungdomsskole og en afsluttende indspilningscamp på Ballerup Musikskole. Du kan få et indblik i forløbet ved at følge dette link til vores video

Vær med til at sparke den nye æra i gang
Nu skal musikken skrevet, sunget og rappet af de 24 deltagere i Urban Grrls ud i verden. Det fejres med en releasefest på spillestedet Richter i Gladsaxe torsdag d. 13. juni. Her kan du opleve nogle af numrene live, høre alle ep’ens 7 sange for første gang og at give pigerne en highfive. Hvis du ligesom de 24 deltagere og alle kræfterne bag Urban Grrls skal med på den første bølge i den nye æra i urban, så er releasefesten for dig.

Nogen at ringe til …
En ting er ep’en. Den er det målbare produkt. Mindst ligeså vigtigt er det netværk blandt de 24 piger, som den fælles interesse for urbanmusikken har skabt, og som projektet har hjulpet på vej. Ida på 21 fra Gladsaxe forklarer en af fordelene ved at være en del af netværket:

”Nu kender man pludselig nogen, der synger for sindssygt, så hvis man skal have kor på et eller andet, man har lavet, så har man nogen, man kan ringe til.”

Sengül Deniz, der er formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Ishøj Kommune og formand for Kulturmetropolen har også bemærket de ringe i vandet, som Urban Grrls-netværket allerede har spredt:

“Jeg kan se, at deltagernes succes i Urban Grrls har skabt masser af positivt opmærksomhed. Så jeg er sikker på, at Urban Grrls vil inspirere endnu flere kvinder til at indtage urban-musikken. Samtidig viser projektet også, hvordan vores samarbejde kommunerne imellem i Kulturmetropolen har en effekt, der rækker langt ud over det, de enkelte kommuner kan på egen hånd. Samarbejdet har både gjort det muligt at ramme en tendens i tiden og tiltrække en ny gruppe kvindelige musiktalenter primært fra kommunerne rundt om København,” siger hun.

Karen Mukupa, der er en af projektkoordinatorerne på Urban Grrls tilføjer:

”Det, der gør Urban Grrls så vigtigt, er den stemning, der er blevet skabt mellem pigerne i løbet af vores workshopdage. Det er okay, at man ikke er Miss Perfect hele tiden, det er okay ikke lige at kunne finde det rigtige ord. Men wow, nogle talenter, vi har her i Danmark.”

 

Urban Grrls EP-releasefest
Richter
Telefonvej 8F
2860 Søborg
Torsdag d. 13. juni 2019 kl. 16-18
Fri entré

 

Spørgsmål og pressekontakt
Jesper Helles, projektkoordinator i Urban Grrls, tlf. 4283 0088,
jesperhelles@gmail.com
Karen Mukupa, projektkoordinator i Urban Grrls, tratapiz@gmail.com
Marianne Fruergaard, projektchef i Musikmetropolen, tlf. 30 84 12 32, mariannef@roskilde.dk

 

Urban Grrls er et Musikmetropolen-projekt skabt sammen med Beats by Girlz, Ishøj Kulturskole, Ishøj Ungdom, Ballerup Musik- og Kulturskole, Albertslund Boligsociale Center og Gladsaxe Musik- og Billedskole. Projektet er finansieret af Kulturmetropolen og Tuborgfondet.

Musikmetropolen er én ud af tre indsatser i en ny kulturaftale, der hedder Kulturmetropolen. Kulturaftalen er en forpligtende aftale mellem 13 sjællandske kommuner  og Kulturministeriet. Aftalen gælder fra 2016-2019. Kulturaftalen er landets største og blev underskrevet i april 2016.

 

Hvad er Musikmetropolen

Musikmetropolen er først og fremmest 13 kommuners ja til et stærkt regionalt partnerskab og samarbejde om en fælles vision og indsats for musikken. Visionen er at skabe en sammenhængende musikmetropol med gennemslagskraft regionalt, nationalt og internationalt. Musikmetropolen er et geografisk område, hvor vi bor relativt tæt på hinanden – og på hovedstaden. Musikmetropolen af tre indsatsområder og hovedoverskrifter, som aktiviteterne og projekterne skal udfolde sig inden for. De tre indsatsområder er: Talent- og karriereudvikling, Udvikling af spillesteder & Scener samt Musikbranchens infrastruktur og samarbejde.

De medvirkende kommuner i Musikmetropolen er Albertslund, Ballerup, Frederikssund, Furesø, Gladsaxe, Gribskov, Halsnæs, Helsingør, Herlev, Ishøj, Køge, Roskilde, Rødovre.
 

Tags:

Rose-Line Mulbj... juni 4, 2019 01:22 pm
Danske Aureola og svenske Meraki vandt finalen i POPKORN NORDIC 2019 En ny runde by-orienteringsløb