Musik og viden krydsede kommunegrænserne med Musikkens Afkroge

Musikalsk underholdning i topklasse blev kombineret med debat og spændende og lærerige talks, da det helt nye regionale koncept Musikkens Afkroge løb af stablen i efteråret 2017 i Køge, Roskilde og Rødovre. På programmet gennem de tre aftener var elektronisk musik, jazz og verdensmusik. Fælles for de tre arrangementer er, at publikum kom med helt ind i maskinrummet i selskab med kunstnere og oplægsholdere, der blev håndplukket af Danmarks førende musikorganisationer JazzDanmark, verdensmusikorganisationen Tempi og interesseorganisationen for elektronisk musik Strøm.


Tapperiet i Køge, Viften i Rødovre og Gimle i Roskilde lagde alle scener til og igennem et unikt samarbejde med aftenskoler og uddannelsesinstitutioner tiltrak formatet et mangfoldigt publikum. Gimle tiltrak således alt fra teenagere til det ældre publikum og udsolgte 2 ud de tre arrangementer med over 80 publikummer. Desuden præsenterede spillestederne et nyt innovativt format, som blev udtænkt af Musikmetropolens konceptgruppe på tværs af musikaktører.


” Vi vil altid gerne være med i nye formater, men mangler ofte tiden til at ideudvikle. Det er en stor styrke at kunne gøre det sammen i et fællesskab som Musikmetropolen, hvor vi kan trække på hinandens erfaringer og lave nogle projekter som kan fungerer på vores respektive spillesteder/venues.” Gimle, Roskilde.


Alle tre spillesteder er interesseret i et nyt samarbejde med andre partnere som skoler og aftenskoler, for netop at ramme andre målgrupper end spillestederne normalt rummer. Ligeledes er de involverede uddannelsesinstitutioner også begejstrede:

”Eleverne sagde, at det var rigtig spændende og interessant, og at de gerne ville prøve det igen. Alt i alt synes jeg at det er et super spændende koncept som jeg også fornemmer passer godt til eleverne og vil meget gerne deltage fremover. ” - Rødovre, Jakob, gymnasielærer, om det elektroniske arrangement.

Formatet har givet inspiration til en ny runde ideudvikling med fokus på at ramme nye målgrupper og opfinde nye koncerthybrider sammen med musikaktørerne, så spændende nye koncertoplevelser kan ramme publikum i hele Musikmetropolen.


Eventrækken blev skabt af Musikmetropolen, der er en del af Kulturmetropolen, der er Danmarks største kulturaftale mellem 13 sjællandske kommuner og Kulturministeriet.

Tags:

Katharina Raagaard april 10, 2018 01:19 pm
Fundraising og Q&A - ViceTalents i Nordsjælland Oplev din by!