POPKORN NORDIC finale med ny dansk finalist

Hvem løber med sejren?
Bliver det danske Aureola eller WIDE? Bliver det svenske Kevin Jazz eller Meraki?
Det ved vi om blot en uge, hvor vi er ved konkurrencens afslutning, når finalen løber af stablen den 2. maj på The Tivoli i Helsingborg.
Konkurrencen har præsenteret os for et hav af talenter indenfor alle musikgenrer - fra hardcore rock over moderne pop til blød RnB og glad hiphop. Finalen bliver derfor ikke kun en dyst mellem fire meget dygtige finalister, men også mellem 4 meget forskellige kunsteriske udtryk og genrer.

POPKORN NORDIC - DANSK/SVENSK FINALE 2019

Hvad vinder de?
Præmierne i Popkorn Nordic er lønnede festivaljobs på Helsingør Festival 2019 og Helsingborg Festival 2019 og et skræddersyet coachingforløb, der skal klæde vinderen på til den kommende musikalske karriere. For Popkorn Nordic handler ikke kun om at vinde. Projektet handler også om at udvikle sit musikalske talent. Derfor modtager alle deltagende bands og artister coaching fra den danske og svenske musikbranche undervejs. Tilsvarende har alle bands og artister, der har ansøgt om at være med i Popkorn Nordic, fået tilbudt at deltage i en netværksdag, hvor de kunne høste tips og tricks fra nogle af musikbranchens skarpeste profiler.

Popkorn Nordic – finale 2019
The Tivoli, Helsingborg
Torsdag d. 2. maj 2019 kl. 19.00 – dørene åbner kl. 18.30.
Billetter i forsalg på
www.thetivoli.se - 100 svenske kroner
Billetter i døren – 100 svenske kroner

Om finalisterne
Aureola
Aureola er poetisk r&b, der med himmelråbende korklange og underjordiske hjerteslag fortæller om at elske og være til - og den svære kunst at gøre begge på samme tid. Josefine Alstrup-Mathiesens personlige tekster og sjælfulde vokal hvisker først forførende silkestrøg, så rå og kampklar fraseringer, der sårbart konfronterende inviterer ind i et hudløst ærligt univers vævende mellem tro, tvivl og kærlighed i én bevægelse: som en mavepuster efterfulgt af et kys på panden. Debutsinglen “Love Me Any Way You Like” der blev udgivet foråret ‘18, blev inkluderet på Bands of Tomorrows Ugens Uimodståelige og fik radiopræmiere ved P6 Beats “Debut”. I efteråret ’18 udkom 2. singlen "Body of Water", der strøg ind på Apple Musics “Best of the Week”-playliste. Aureola har draget sammenligninger til bl.a. Rhye, Solange og Frank Ocean hos sine lyttere, og befinder sig netop et blødt sted med højt til loftet, mellem det storslåede og intime.

Wide
Duoen WIDE inviterer lytteren ind i et varmt elektronisk univers båret af en kraftfuld vokal. WIDE består af Emilie Kokholm og Lauritz Hauge. Med soul og R&B som stærke inspirationskilder skaber WIDE musik med en unik stemning, som underbygges af et følsomt tekstunivers. WIDE’s lydflade er moderne og leger med talrige dynamiske skift båret af insisterende beats, der sammen med Emilies soulede og klare vokal formidler sangenes budskab til lytteren. WIDE udgav i januar 2018, via Spinnup, debut-singlen ”Warmth” og d. 16/8-2018 debut-EP’en ”XYXX” som kan høres på Spotify og Limelight Music. Når WIDE spiller live, har de desuden en trommeslager og korsanger med på scenen.

Kevin Jazz
Kevin är en 19 årig artist som gör alternativ hip-hop. Han har tidigare släppt 2 Epn och en del singlar där bland annat Yung Bans har gästat på en av låtarna. Kevin är en up coming artist som i dagsläget har hundratusentals lyssningar på olika plattformar, bland annat Spotify. Kevin är idag signad på ett independent skivbolag i Helsingborg och han har ett starkt team bakom sig. Aktuellt just nu är att ett album håller på att bearbetas och är på gång att slutföras.

Meraki
Meraki är ett band som vill förmedla den passion som de får utav att skapa musik - oavsett genre, oavsett känsla, så vill de bryta formen och ge något unikt till publiken. De vill klä av musikens barriärer och våga experimentera. Musiken de skriver kan klassas som prog-rock/art rock med influenser från b.l.a jazzfusion och pop/soul. Deras mål är att nå ut med det de har att säga och uppnå en djupare koppling med lyssnaren.

Film: Nicolai Westh

POPKORN NORDIC er et samarbejde mellem Kulturmetropolen – Festivaler og Event og Musikmetropolen (DK), The Tivoli (SE), Studiefrämjandet (SE) og Kulturværftet (DK), Gimle og INSP! (DK), Tapperiet (DK), Richter (DK), Helsingør Festival (DK) og Helsingborg Festival (SE).

 

Tags:

Katharina Raagaard april 25, 2019 02:23 pm
De to finalister er Aureola og Soren Emil Danske Aureola og svenske Meraki vandt finalen i POPKORN NORDIC 2019