Sparkhouse og Provinsprojektet går videre til semifinalen

Sidste og tredje indledende runde i POPKORN NORDIC løb af stablen i torsdag den 21. marts på Tapperiet i Køge. Fire stærke bands* på tværs af genre dystede om de to sidste semifinalepladser til april på Kulturværftet i Helsingør. Det alternative Rockband Sparkhouse og oldschool hip-hop/disco/funk bandet Provinsprojektet løb med sejren.

Høj stemning og tårnhøjt niveau
Spillestedet Tapperiet lagde rammer og scene til de 4 stærke bands. Publikum var i den grad med og havde også svært ved at sidde stille, som aftenen skred frem. Tapperiets booker sluttede derfor også aftenen med både ros til acts og publikum. ”Der har været et tårnhøjt niveau. Der har været folk der har danset her og på scenen. Det har været fantastisk at se.” Karen Gudiksen, booker på Tapperiet.

Jurymedlem, Ihan Haydar, supplerer op med juryens argumentation for Provinsprojektets sejr: ”Det var en sikker vinder. Både dommerpanelet og publikum var enige og der var en fest på scenen. Der var vild fed kemi. Der var vildt fede sange - man kunne ikke lade være med at rocke med”. Også Sparkhouse imponerede både publikum og juryen. ”Det var et meget selvsikkert udtryk. Det var nogle meget dygtige instrumentalister. Man var slet ikke i tvivl om bandets dedikation til projektet og det var en rigtig spændende genreblanding.” fortæller Kristoffer Rom i juryens argumentation for at sende Sparkhouse videre.

POPKORN NORDIC 2019 - INDLEDENDE RUNDE PÅ TAPPERIET

POPKORN er en unik mulighed for at blive bedre
Gennem de 3 indledende runder, har flere af de upcomming bands peget på muligheden for at afprøve sig selv på en ny scene, som en unik chance for at blive bedre. Men feedback fra publikum og muligheden for at møde den professionelle musikbranche senere i forløbet er mindst lige så vigtig for alle de håbefulde artister.

”Publikums kommentarer tager man altid med sig, det publikum siger, er også rigtig vigtigt”.. Jeg synes også altid, vi bliver klogere på, hvad vi er for et band, når vi er ude at spille - hvordan vi adskiller os fra de andre. Man ser ligesom, hvad man er for en type band og man bliver klogere på, hvad vi er gode til og hvad det er vi kan. Så hver gang vi tager ud og spiller, så kan man ligesom forbedre det.” kommer det fra Provinsprojektet.

For Sparkhouse er det især muligheden for at vinde en coachingsession med en af branchens eksperter, der har motiveret dem til at stille op i konkurrencen: ”Det var en god mulighed for ligesom at få en ekstra plads til sommerens række af gigs, hvis man er så heldig at gå videre. Og så er vi glade for Kristian Koch, så hvis vi kunne score lidt tid med ham også, så ville det helt sikkert være fedt.”

Seminfinalen finder sted den 10. april på Kulturværftet i Helsingør. Her dyster Aureola, Wide, Soren Emil, Alexander Woods, Sparkhouse og Provinsprojektet om de 2 finalepladser på The Tivoli i Helsingborg den 2. maj.


Om semifinalisterne:
Sparkhouse - Alternativ Rock
Sparkhouse er langt fra det typiske danske Rockband. Alene vores første EP har været med til at skabe mere 100 koncerter i både Danmark og udlandet.
Sparkhouse er dedikerede, helt ned til mindste detalje og når vi entreer scenen, er det med energi og ansigtsmaling i bedste stil. Vi blander den store stadion rock med elementer fra 90’er grungen og den nordiske højlands sang, med det formål at udfordre den traditionelle tilgang til rockmusik.

Provins Projektet - Hip hop / Disco / Funk / Soul
Provins Projektet har fokus på Danmarks 90’er hip hop men med en Disco, funk og soul kappe over sig. Med glade beats og god stemning formår Provins Projektet at sætte gang i en fest HVER gang. Gruppen består af rapperen O-Man, sangerinde Ninna-Sofie, trommeslager Max Kold og DJ Big Daddy Jay.

*Desværre udgik bandet My Solo Ego på dagen pga. sygdom.

Tags:

Katharina Raagaard marts 23, 2019 10:54 am
Soren Emil og Alexander Woods går videre til POPKORN NORDICs semifinale Songwriting Summit