Bag facaden

USKIK er Kulturmetropolens fireårige ungeindsats, som har fokus på at få unge og kulturinstitutioner til at samskabe nye kulturprojekter. Bag Facaden var det første større samskabelsesprojekt i USKIK som samtidig arbejdede på tværs af indsatserne ´Unge´ og ´Festivaler og Events´ i Kulturmetropolen.

 

I forbindelse med DOX:ON:TOUR afviklede 15 unge fra hele Kulturmetropolen det første store samskabelsesprojekt under USKIK. Bag Facaden var en filmkonkurrence, der bad unge i alderen 15-25 år om at indsende minidokumentarer på op til to minutter, der viste en side af deres liv, som de ellers ikke viser frem. Konkurrencen blev understøttet af workshops, hvor unge fra de deltagende kommuner kunne lære at lave kortfilm. En jury bestående af unge og fagfolk udvalgte to film, der blev rundt omkring i forbindelse med visninger under DOX:ON:TOUR. De deltagende film blev fejret til et finaleshow i Bibliografen, hvor radiovært Signe Amtoft styrede showet. Der blev uddelt fem forskellige priser af både jury og publikum, diskuteret ungdom og vist kortfilmen ”Rock’n’rollers”. Konkurrencen blev skabt af de unge i samarbejde med erfarne kulturmedarbejdere fra Helsingør Ungdomsskole, Ungdomshuset Vognporten, Ballerup Bibliotek, Telefonfabrikken, Bibliografen og DOX:ON:TOUR og videoplatformen Everydayproject.dk. Projektet arbejdede på tværs af sporene Unge og Festivaler & Events i Kulturmetropolen.

 

Evalueringen er en kort opsummering af projektet og de muligheder og udfordringer der opstod i den regionale samskabelse samt anbefalinger til, hvordan man kan arbejde med samskabelse og unge.

 

Kulturmetropolen er landets største kulturaftale mellem 14 kommuner og Kulturministeren. Sammen arbejder vi for at skabe flere og bedre kulturtilbud til borgerne i hele Kulturmetropolen og på tværs af kommunegrænser. USKIK ønsker at koble de unge med kulturinstitutionerne og dermed udnytte de allerede eksisterende kulturelle rammer, bringe den kulturfaglige ekspertise i spil og at skabe øgede muligheder for unge til at udvikle sig til fremtidens kulturentreprenører.

 

Du kan hente pdf´en her.

Tags:

Katharina Raagaard juni 12, 2017 12:49 pm
Et stærkt ungefokus på dette års DOX:ON:TOUR Kulturaftalerne til debat på Kulturmødet 2017