Musikmetropolen er først og fremmest 13 kommuners ja til et stærkt regionalt partnerskab og samarbejde om en fælles vision og indsats for musikken. Visionen er at skabe en sammenhængende musikmetropol med gennemslagskraft regionalt, nationalt og internationalt. Musikmetropolen er et geografisk område, hvor vi bor relativt tæt på hinanden – og på hovedstaden. Det giver det ingen mening at tale om en musikmetropol uden hovedstadens stærke institutioner, ressourcer og virksomheder. Endelig består Musikmetropolen af tre indsatsområder og hovedoverskrifter, som aktiviteterne og projekterne skal udfolde sig inden for.

De tre indsatsområder er: Talent- og karriereudvikling, Udvikling af spillesteder & Scener samt Musikbranchens infrastruktur og samarbejde.

Musikmetropolen skal først og fremmest rumme handling, samarbejde og resultater. Musikmetropolen tror på:

 

 - At området har forudsætninger, samt et stort uudnyttet potentiale, for at sætte sig markant på det musikalske regional, lands- og verdenskort.

 

- At vi kan skabe noget langt større sammen og på tværs - end hver for sig og alene!

 

- At indsatserne skal være større end den enkelte aktør og samarbejdspartner, men der skal være noget i dét for den enkelte.
 

- At vi først og fremmest skal være noget for de bedste ideer, de stærke samarbejder og de gode projekter og koncepter. Det kan være unikke projekter eller videreudvikling af eksisterende projekter.
 

- Diversitet. Vi ønsker ikke at være snævre eller ekskluderende ift. genrer, brancher m.v.