Institutioner på tværs

Jagten - gennem historien

Indsendt af Mille Klein den tor, 03/01/2013 - 14:42
Et utraditionelt familieløb, der får pulsen op og sætter kulturen på landkortet.

Kultur der får pulsen op

Jagten - gennem historien er ikke et klassisk motionsløb, men en MOTIONSDAG, der finder sted på og omkring regionens slotte og museer, på biblioteker og spillesteder, i smukke naturlandskaber og ved glemte kulturhistoriske perler. Det bliver et sveddryppende og undertiden også hårrejsende orienteringsløb i jagten på skjulte skatte, magiske universer og gådefulde mysterier. Fra Stevns til Frederikssund tager løberne på jagt i historiens kulturskatte. Der er lagt op til både sved på panden og vitaminer for hjernen.

Jagten - gennem historien kobler idræt og kultur, med det formål at styrke kulturinstitutionernes møde med borgere og brugere, og samtidig skabe øget samarbejde mellem regionens mange aktører. Eventen består af en række kulturelle oplevelser, hvor institutionerne sætter egen viden og emne i spil på nye måder.

Jagten - gennem historien er institutionernes mulighed for at præsentere sig for nye besøgende, og det er kulturregionens borgeres mulighed for at se – eller gense – kulturinstitutionerne på en ny måde.

Levende og aktiv historie for hele familien

Jagten - gennem historien er en årlig tilbagevendende begivenhed, hvor deltagerne følger nye eller allerede etablerede motions- og bevægelsesruter suppleret med kulturoplevelser – eller følger ruter, der fører dem ind og igennem kulturens mange tilbud og institutioner. Sisdte år gik begivenheden under navnet Kulturens Motionsdag.

På den måde gør Jagten - gennem historien historie og viden levende ved at kombinere fysisk udfoldelse med kulturens oplevelser og fortællinger på utraditionelle måder, der tilgodeser hele familiens behov for både fordybelse, motion og aktivitet. På Kulturens Motionsdag er der kort sagt noget til kroppen og noget til hjernen.

Fælles koncept og kampagne

Jagten - gennem historien er en fælles ramme og koncept, der giver stor mulighed for variation i arrangementer. På den måde er det muligt at afholde begivenheden på tværs af kommunerne i kulturregionen, der er mulighed for mange forskellige kulturinstitutioner kan indgå, og der er frem for alt mulighed for at alle, kan finde et arrangement, der appellerer specifikt til dem.  

Kampagne og sparring i forhold til ideer og koncepter for dagen varetages af kultursekretariatet Golden Days, mens det er de enkelte kulturinstitutioner og kulturaktører, der afholder selve arrangementerne.