underskrivelse 121219På billedet ses Kulturmetropolens politiske styregruppe.

Om Kulturmetropolen

Kulturmetropolen er én af landets største kulturaftaler mellem 9 kommuner og Kulturministeren. Sammen arbejder vi for at skabe flere og bedre kulturtilbud til borgerne i hele Kulturmetropolen, og dermed på tværs af kommunegrænserne. Kulturaftalen samler kommunernes kulturinstitutioner, kompetencer og erfaringer i 3 konkrete indsatser. På musiklivet og –branchen, hvor vi arbejder for at styrke talentlaget og skabe nye oplevelser på vores mange spillesteder. Om de unge, ved at give dem mulighed for at udvikle nye attraktive kulturtilbud sammen med vores biblioteker, museer og kulturinstitutioner. Og sidst men ikke mindst ved at øge borgernes livskvalitet, både fysisk, psykisk og socialt gennem kulturelle tilbud og aktiviteter. 

Kulturaftalen er indgået som en etårig tillægsaftale i 2020. Tillægsaftalen bygger oven på kulturaftalen mellem kulturministeren og Kulturmetropolen 2016-2019, og danner samtidig grundlag for den kommende kulturaftale i 2021-2024.

Med Kulturmetropolens vision arbejdes der således med at udnytte kulturregionens geografiske og sociale tæthed, kulturelle variation og kreative ressourcer. På tværs af kommunerne skabes dermed en sammenhængende kulturmetropol, hvor kulturen spiller en afgørende faktor som social, innovativ og økonomisk værdiskaber.

Kulturmetropolen består af følgende kommuner:
Albertslund, Furesø, Halsnæs, Herlev, Helsingør, Ishøj, Køge, Roskilde og Rødovre

FORMANDSKAB
Formandskabet ligger i Ishøj Kommune, der også huser sekretariatet.
Politisk forkvinde: Sengül Deniz, kulturudvalgsformand i Ishøj Kommune.
Politisk næstformand: Anders Ladegaard Bork, formand for Kultur- & Idrætsudvalget i Køge Kommune.
Administrativ formand: John Romlund Kristensen, Kulturchef i Ishøj Kommune.